Tuesday, January 18, 2011

Mari Kita Tengok Siapa Yang Kena..

Tengah syahdu bermelankolik melayan lagu di YouTube (cewah..jiwang karat seyhh...tak pernah de nya aku cam tu. Tak sempat nya aku nak melankolik ke, melentuk ke apa ke..itu hanya lah imaginasi terlampau). Ok..ok..back to the real world. Sebenarnya masa tengah sibuk mengemas email dalam inbox dan boxbe (ini baru betul lah), tetiba terbaca email kawan ku ini yang buat aku senyum sorang-sorang. 

Email ni sangat sesuai dengan gosip liar yang kata Facebook akan ditutup pada Mac tahun ni. Bukan lah email ni bagi tau kenapa FB akan atau tidak di tutup tapi membuat kan aku terpikir2 gak, aku ni masuk dalam kategori apa bila berFB ni ek...

9 TYPES OF ANNOYING PEOPLE ON FB



Aku akan masuk kategori ni sebelah kaki je lah, sebab bila time rajin dan dah tak de benda nak buat, memang suka buat perangai ni. Tapi tu yang buat orang seronot berFB kan sebab asal letak status je, orang komen, letak gambar je, orang komen. Terus rasa macam artis fofular..walaupun tak berapa nak popular..
 Yang ni paling jarang aku buat, sebab benda ni senang berjangkit. Kalau dah buat 1 kuiz, pastu keluar lak senarai kuiz-kuiz lain..tangan tu gatal je lah nak cuba kan, lama2 tak jadi keje lah aku.


Wa..ini di tujukan khas untuk kengkawan yang suka suki tag gambo zaman dolu2 waktu muda remaja...ish..takmo-takmo. 



 Yang ni jenis yang baru nak berkawan kut, tak pun baru buka kedai.


Ini paling femes. Sah-sah kalau kawan baik aku atau yang rapat ngan aku, boleh ler aku kenal muka anak2 diorang tapi kalau kawan yang dah berpuluh tahun tak jumpa, tiba2 nak add aku, tengok profile, muka budak tecik...tak confirm kang kata sombong, nak confirm..sapa lak dia ni???



No comment..no comment...

 Invitation thru FB ni makin fofular..tapi aku prefer cara lama, baru lah ada human touch kan...



Ini ala2 baling batu sembunyi tangan..konon2 nak hentam tapi tak berani nak cakap sapa..tak pun memang nak lepas geram tapi suruh orang tu faham2 sendiri..last2 kalau orang memang betul2 salah paham??? Tak ke hilang ingatan jadinya...



Yang ni masa mula2 berFB je, sekarang tak larat dah nak join. Tapi ada jugak yang jadi addicted dengan game kat FB ni. 

Tengok macam mana alam siber ni dah menguasai hidup kita. Mula2 tak boleh hidup tanpa henpon..lepas tu tak boleh hidup tanpa internet..tak boleh hidup tanpa FB..jangan sampai tergadai hidup sebab asyik ber FB dah le....*something to ponder*....

4 tengah makan stoberri:

ciK mOt ©™ said... [Reply to Comments]

salam...datang dari syoknya blogging....baca entry sini

Anna said... [Reply to Comments]

Salam,

Tq singgah sini.

ardinihumaira said... [Reply to Comments]

tu la pasal.. hehe nasib baik dni tak gila fb.. henpon tinggal tak pe juga... blog kalo tinggal pun tak pe cuma kena autopost siap2 ;p

Anna said... [Reply to Comments]

Ha..ha..tapi sebenarnya, kalau tak de benda2 ni memang macam serba tak kena je hidup kan.

Post a Comment