Thursday, December 23, 2010

Lagu Untuk Bergoyang - Wonder Girls

Kalau dengar lagu ni mesti teringat kat my youngest son - Aliff Fikriyy yang akan terus bergoyang sambil tersengih2 tunjuk gigi2 yang baru tumbuh tu. Bebudak kecik kalau joget cam tu memang comel, tapi kalau mak budak?Hm...lu pikir lah sendiri beb....

 Nobody – Wonder Girls


You know I still love you baby
And it will never change
(Saranghae)
I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you
How can I be with another
I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody
Why are you trying to
To make me leave ya
I know what you’re thinking
Baby why aren’t you listening
How can I just
Just love someone else and
Forget you completely
When I know you still love me
Telling me you’re not good enough
My life with you is just too tough
You know it’s not right so
Just stop and come back boy
How can this be
When we were meant to be
I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you
How can I be with another
I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody
I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you
How can I be with another
I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody
Why can’t we just
Just be like this
Cause it’s you that I need
And nothing else until the end
Who else can ever make me feel
The way I feel when I’m with you
No one will ever do
Telling me you’re not good enough
My life with you is just too tough
You know me enough so
You know what I need boy
Right next to you is where I need to be
I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you
How can I be with another
I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody
I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you
How can I be with another
I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody
I don’t want no body, body
I don’t want no body, body
Honey you know it’s you that I want
It’s you that I need
Why can’t you see
I want nobody nobody but you
I want nobody nobody but you
How can I be with another
I don’t want any other
I want nobody nobody nobody nobody
Back to the days
When we were so young and wild and free
Nothing else matters other than you and me
So tell me why can’t it be
Please let me live my life my way
Why do you push me away
I don’t want nobody nobody nobody nobody but you



Tuesday, December 21, 2010

BlogLarian



Ok en3 kali ni nak buat pasal BLOGLARIAN.

Apa tu BlogLarian? Adakah blog tu untuk orang yang suka berlari? pelarian? pelumba lari? atau blog yang boleh berlari? Hmm..yang last tu kira tak logik lah kan.

BlogLarian ni banyak info menarik tentang cara mudah nak blogwalking dan macam-macam info lain yang berguna especially kepada blogger2 yang baru nak berblogging macam aku ni ler.

Oh ya, untuk melengkapkan en3 ni, aku kena buat satu slogan pasal blogwalking ni:-

  "Saya suka berblogwalking kerana dapat menambah kenalan baru, mempromosikan blog secara tidak langsung dan dapat menimba ilmu dari blogger yang berjaya dan berpengalaman"


Lepas tu aku nak tag 3 rakan blogger lain pulak:-



Okay, itu je benda2 yang wajib di buat. Kepada yang berminat nak join, boleh terjah kat SINI.

Ciri-Ciri Beg Sekolah Pilihan


 Pejam..celik...pejam..celik...tup..tup...anak aku dah nak sekolah Darjah Satu. Hui, cepat betul masa berlalu. Kalau dulu aku tengok sebelah mata je lah mak bapak menghayak anak masing2 beli baju sekolah, kasut sekolah dan macam-macam lagi lah barang nak di bawa ke sekolah. Sekarang tiba giliran aku pulak sama-sama mengusung anak dara aku gi beli baju sekolah.


Susah jugak nak cari baju sekolah sebenarnya. Memandangkan saiz anak dara aku yang kiut miut tu, maka payah lah jugak sebab saiz paling kecik pun aku tengok macam kelambu bila dia pakai. Nak tempah, aku rasa sekarang memang dah tak sempat. Nak tak nak, aku beli jugak lah 2 pasang dulu dan yang lain tu aku tempah kemudian. Nasib baik baju Canggih ni ok, nampak sesuai sikit kat badan dia.

By the way, aku sebenarnya nak cerita pasal beg sekolah yang aku beli untuk anak dara aku ni. Sibuk lah aku duk window shopping dari satu website ke satu website (website ye..so maknanya tak perlu bazir tenaga dan petrol untuk bershopping). Last2 jumpalah beg yang aku berkenan (macam lah aku yang nak gi sekolah kan..tapi nak buat camana, anak nak sekolah, mak bapak yang excited lebih). Aku rasa beg ni menepati ciri2 yang aku sendiri tetapkan. Aku jumpa kat Zappos.com dan aku beli thru Anis.

 Beg ni jenama Roxy @ Quicksilver


Pandangan depan beg


Ada pouch yang boleh attach and detach dari bag. Kalau hari tu anak tak nak bawa bekal, boleh detachkan pouch tu dari bag.

Dalam pouch tu siap bagi bekal makan dan botol air jenama sama ye, canggih gitew.


Rupa dalam pouch - insulated supaya kalau air atau makanan tumpah tak akan membasahkan beg dan boleh di lap sahaja.

So far, aku puas hati lah ngan bag ni (Again, macam lah aku yang nak mengendong beg ni kan. sah2 anak dara aku tu yang akan bawa tiap2 hari). Anyway, zaman aku kecik2 dulu, beli je beg kat kedai runcit dekat ngan rumah. Beg gantung2 depan kedai apek tu je. Itupun dah cukup bagus ada beg sekolah. Lagi pun, beg ke yang nak sekolah?

Iklan Layanan Masyarakat..Mysimplifieds.com

Sabtu lepas aku join community meet up anjuran Mysimplifieds.com di Teeq Brasseries, Lot 10. Mesti ramai yang pernah dengar pasal website ni kan? Mysimplifieds.com  ni merupakan sebuah laman web yang membolehkan online seller atau buyer untuk mengiklankan barangan jualan mereka  atau membeli belah kat sini secara percuma. Sesi perjumpaan ni merupakan sesi kedua yang dianjurkan oleh Mysimplifieds.com ni. Sesi kali pertama dulu aku tak pergi tapi kali ni aku di jemput, so aku pun dengan sukacitanya pergi sebab nak jugak jumpa online seller yang berjaya selain dapat tips2 yang bagus during this kind of session.


The event starts at 9.30 am for registration and light morning snacks. Masa ni aku dah jumpa seorang kawan baru. Kak Gee nama dia. Dia ni buat business travel agent - TDK Travel & Tours. Memang peramah Kak Gee ni, sampai kesudah lah aku duk ngan dia. 


Ok, yang ni pengacara Majlis tengah brief sikit lah pasal perjumpaan hari ni.


Benda ni pulak semua orang dapat. Guna dia masa auction barang2 nanti. Kalau sesiapa berminat boleh angkat sepanduk ni dan setiap kali kita angkat sepanduk ni harga barang tu naik sebanyak RM5.


Ini Aishah Ali, MD Mysimplifieds.com ni. Dia kira lead the event that day.


Yang ini pulak Jan Wong, Director of MOFEW (Malaysia's Online Fashion Entrepreneur). MOFEW ni another platform kepada online seller yang nak promote barangan jualan mereka. Kalau bernasib baik, boleh ikut roadshow MOFEW ni dan dapat pendedahan yang lebih.

Ini pulak presentation pasal penggunaan sistem iPay88. Sistem ni bagus kalau business kita dah establish sebab ia memang memudahkan transaksi bayaran dan menerima semua jenis merchant/bankers plus credit cards.




Ha, ni lah sesi catwalk dan lelongan barangan dari online seller yang ikut serta hari tu. Aku tak beli apa2 pun, tapi memang seronoklah menjamu mata hari tu.

So, kepada geng blogger yang ada blogshop dan nak melebarkan lagi sayap perniagaan, just log on to Mysimplifieds.com dan register. Actually kalau dah ada FB boleh automatic register with FB Account. Kepada blogger yang tak de website sendiri tapi ada barang untuk dijual pun boleh gak tepek gambar kat website ni. Go and grab your chance now....:)

Wednesday, December 8, 2010

Maafkan Kami...Maafkan Kami...Maafkan Kami

Maafkan saya..teng..terereng..maafkan saya....

Kepada pemenang GA Stoberri Coklat, saya menyusun semua jari yang ada di tangan dan di kaki memohon ampun dan maaf sebab terbabas untuk mengepos hadiah2 kemenangan di sebabkan kekelamkabutan nak gi kursus, kerja dan ditambah lak ngan email yg tetiba macam diserang virus menyebabkan ada sesetengah email rupa macam ayat2 computer programming. Jadi kepada pemenang yang dah lapor diri kat sini tima kasih dan kepada yang lapor diri kat email, minta lapor diri di ruangan komen samada di sini atau entry sebelum ni ya. Sebab jenuh lah nak translate tapi tak berjaya. Hadiah InsyaAllah akan di pos paling lewat Sabtu ni. Dun worry, hadiah semua dah beli dan siap cuma time nak pos je tak berkesempatan. Terima kasih sebab sabar menunggu ya.