Friday, January 14, 2011

Apple Tak Lebam Lagi


An apple a day keeps the doctors aaway..shoh..shoh..eh, cam tu boleh ke? Tapi sebenarnya bukan nak cerita pasal khasiat buah apple ni sebab rasanya ramai yang dah tau kebaikan buah apple ni kan kalau tak tak wujud lah pepatah tu tadi.

Cuma nak berkongsi petua nenek kebayan yang simple ni je. Cuba kita potong applel, susun cantik-cantik dalam pinggan pastu lepas 20 minit baru makan. Macam mana rupa apple tu? Ceh..macm teka teki lak. Mesti rupa dia jadi cam ni kan?

Ha, meh sini nak bagi petua camana nak bagi apple tu maintain je kejelitaannya. Memula ambik semangkuk air dan tabur sedikit garam. Jangan banyak2 kang kena darah tinggi lak. Lepas tu rendam le apple kat dalam air tu dalam beberapa minit. Lepas tu boleh lah dihidang. Nescaya apple tu akan sentiasa muda remaja. Paling koman pun, tak lah baru 10 minit dah jadi kuning macam gambar di atas. At least tahan lah sikit jangka hayatnya. 

Sila cuba...jangan tak cuba :)

1 tengah makan stoberri:

Magrib said... [Reply to Comments]

laaa.. baru tahu.. kalo buat nanti, ada extra perisa la kan?? hehe x pa la.. cool.. anyway.. blog anda sungguh menarik buat saya tertarik.. suka dan follow anda

Ini entry terbaru saya..
Cara cepat tingkatkan traffic
Fakta mengenai MyKad
Cara Mudah memikat WANITA (hanya untuk lelaki sahaja)
Teknik yang mungkin anda tidak tahu untuk Turun Berat Badan!
Nak Tahu Berapa Nilai Blog anda??
Ranking of Malaysian's Heroes, Safee, Shahrul and Fahmi 
Skuad MALAYSIA berjaya Benam CHELSEA 3 - 0 
Saya Jamin Shampoo anda guna boleh bawa Penyakit!
Mari lah ROGOL saya!

Post a Comment