Sunday, October 24, 2010

Marriage Therapy - My Bali Story Part 1

Marriage Therapy? Do I need this now? Ha..ha..ha.. jangan cepat melatah. Actually, aku baru je balik holiday berdua-duaan dari Bali. Itu lah yang aku panggil Marriage Threapy tu. Alah, ala-ala retail therapy lah. Kan best gi Retail Therapy, so the same thing goes here. Well, when you already have three kids, a hectic career, a non-stop house hold chores line up to be done, all you need is a valuable time alone with your partner. To cherish the marriage life again n again. Okies, enuff on that, now kita story the journey of my holiday in Bali.

Okies, to start off mestilah beli tiket AirAsia kira2 6 bulan sebelum (standard lah kan - since now everyone can fly).

Ini lah wajah2 ceria sebelum ditinggalkan sementara..he..he.







Kami tinggal di Hotel Aston of Grand Kuta di Kuta lah mana lagi. We stayed here for 3 days. Hotel ni biasa2 je, mungkin dalam 3 bintang rasanya dan agak jauh dari Pantai Kuta. For a start, penduduk Bali ni 90% beragama Hindu dan 10% lagi campuran Islam, Buddha dan lain2 agama. Since 90% penduduknya beragama Hindu, so memang agak susah nak cari makanan halal kat sini. Kat sini juga agama bukan lagi satu anutan tapi dah jadi sebahagian dari cara hidup dan juga budaya. Sebab tu di sini, rata2 penduduknya memang sentiasa mengamalkan ajaran agama diorang tak kira masa atau tempat. Di mana2 kita boleh jumpa tempat pemujaan dan patung2 di setiap bangunan. Even rumah dan kedai2 pun bentuk macam kuil dan ada tempat pemujaan. Memang agak creepy lah kat sini. Btw, since hotel yang aku duduk ni hotel baru, design dalam dia pun agak moden. So, takdelah design patung2 tu kat dalam bilik. 


Tu je gambar dalam bilik yang dapat di snap sebab keluasannya pun tak berapa nak luas, so tak banyak le gambar yang boleh diambil. Tapi aku suka TV tu, sebab boleh pusing2. Kalau nak tengok kat katil boleh pusing ngadap katil, kalau nak duduk kat sofa, boleh pusing ngadap sofa pulak. Ha..cam jakun lah pulak kan. Anyway, since kami sampai pun dah malam, so hari pertama ni kitorang merehatkan diri je. Lagi pun kat sini, pukul 6 petang dah macam kul 8 malam gelapnya. So, kumpul tenaga untuk all out esok.


0 tengah makan stoberri:

Post a Comment