Sunday, November 7, 2010

Kalau Ada Kat Malaysia Kan Best

Selalunya kita jumpa mesin jahit kat kedai jahit baju atau kat rumah je kan. Tapi kat Paris, pemandangan ni macam satu fenomena baru ler. Paris kan kota fesyen, sesuai lah tu ngan namanya. Kat Paris, kita boleh jumpa Sewing Cafe ni. Kat sini, sambil duk hirup Latte dan yang sewaktu dengannya tu, kita boleh gak lah nak trim skirt ke seluar ke atau nak menjahit yang simple2 ke. 

Kepada sesapa yang nak guna mesin jahit ni, kena lah bayar $7.50 untuk 1 jam atau $69 untuk 10 jam. Huh, lama tu, boleh siap sepasang baju tu. Ada 10 mesin jahit cap Singer yang disediakan. Pastu, pemilik cafe ni turut sediakan 5 jenis kursus yang berlainan setiap minggu dan diajar oleh tenaga pengajar professional ya. Ok sangat ler tu. Bilalah nak ada kat Malaysia ni ye.




0 tengah makan stoberri:

Post a Comment