Friday, July 1, 2011

Selamat Jalan Intan

Oh sudah hari Jumaat? Cepat betul masa berlalu walaupun hari-hari adalah hari Jumaat bagi aku dan yang sewaktu dengannya tapi Jumaat kali ni adalah Jumaat terakhir bagi kami berempat. ish..sambil eksyen2 kesat air mata....Hari ni kira cukup lah korum kitorang merambu dan kira minggu terakhir lah sebab Intanur Suria a.k.a Anggerik Sofea sudah mau terbang ke Australia. Seronot ko ye Intan, ah kak kena tunggu lagi 2 bulan baru boleh hooray...

Neway, minggu ni tak de plan nak ke mana2 pun, just nak lepak je so Thank God It's FRIDAY again lah jawabnya sebab kedudukan tapak yang agak cozy gitew. Okeh, masih memilih lokasi tempat duduk yang sama seperti minggu lepas tapi kali ni nak makan lite2 je sebab memasing dah kenyang (especially aku yang dah melantak pepagi tadi sebab ada jamuan yang aku sendiri buat lak tu). Lagi pong, niat asal Tina nak ajak makan kek Opera yang dia order dari aku tu je, so kenalah makan yang ringan2 jer. 


Tapi, kalau dah datang ke sini, apa bendelah sangat yang ringan. Orang suh makan Appertiser je lah yang ringan, tapi mata duk mandang ke Main Course..memang nafsu gajah tul..siapa itew orangnya???

Okeh, Tina berjaya dengan misi Lite Lunch dia, so dia order Chicken Parmesan Quasedallas yang aku dah order minggu lepas..hee..kena sebut tu...

Ni pulak Zura Jelita punya, apa ke nama dia aku tak ingat lah, berbelit lidah ah kak nak menyebutnya. Ringkasnya kira kuah cheese makan ngan Nachos lah. Lite nih...

Jeng..jeng..jeng..yang ini ah kak ler yang punya Tenesse Burger. Ni semua gara-gara duk tengok Man Vs Food malam tadi, terus berjangkit..okeh..ayat cover..padahal nafsu gajah...baru je pepagi tadi melantak tak hengat...ish..ishh..ish..sapa ni???
Huh..sangatlah richnya burger itew....silalah tengok kelazatannya....

Akhirnya, minggu ni TGI dah restock stock mangga dia, maka dapatlah ah kak merasa Manggo Margarita yang tak dapat minggu lepas. Ok, well recommended drink..sangat sedap...


Last but not least, Mac and Cheese Intankiut punya. Tolonglah jangan muntah tengok nama2 kitorang ni. Ni semua nama syok sendiri. nak suruh orang bagi, azab lah nak dapat nama gediks cam ni kan....Neway, thank you to Intankiut (kena sebut nih sebab dia belanja ni semua ) sebab sudi belanja kitorang makan hari ni walhal ekau yang sepatutnya diraikan, tapi dah terbalik pulak. Nasib baik aku pergi nanti lepas Raya..selamat sikit..jamu ketupat je lah..hee....

0 tengah makan stoberri:

Post a Comment