Wednesday, May 18, 2011

Jalan-Jalan Makan Durian

Semalam pergi menghantar kakak iparku balik Jakarta. On the way balik abang ipar ajak makan durian pulak. Dalam perjalanan hujan dah turun mencurah-curah macam nak runtuh je rupa langit tu ku tengok. Dalam hati rasa macam takde harapan je lah ni, silap2 orang jual deroyan pun tutup kedai. Tuup2 elok nak sampai tempat dituju, langit pun clear walaupun agak mendung. Memang dah rezeki orang yang jual deroyan lah tu.

Aku pun tak pernah sampai kat tempat ni dan tak taupun ada tempat yang boleh berenti beli dan makan macam ni. Nama tempat aku tak sempat nak tanya tapi on the way tu ada sign board Sungai Buah ni. Gerai tepi jalan je tapi best sebab boleh terus beli dan makan sampai kenyang.


 Tengok muka seronot dapat makan deroyan.


 Budak berdua ni pun nak posing gak. Tapi nyamuk mak aih punya lah banyak. Kaki si Lissa habis kena ketip dek nyamuk.

Kat sini semua deroyan dia rupa macam ni. Pergh..memang puas hati, sedap hingga menjilat jari. Lagi sedap dari makan kat KFC kat Airport tadi hee..

0 tengah makan stoberri:

Post a Comment