Wednesday, June 22, 2011

Jalan-Jalan Cari Makan

Ini patutnya jadi entry last wekend tapi sebab sibuk menghapdet rumah lagi satu maka tak sempat2 nak hapdet rumah yang ni. Neway, last weekend gi Mabecs untuk consultation session pasal nak buat Visa gi UK. Hmm..memang banyak giler prosedurnya, rasa macam tak terbuat je. 

First - I need to float at least 28 days consecutively approximately RM15 to RM20 K in my Bank Account as an evidence sebab evidence dalam FA JPA tu tak cukup lagi GB3 ke 4 K. Awatlah yang JPA tak letak je amount yang cukup2 kan senang.

Lepas tu baru boleh isi borang Visa online untuk kitorang semua anak beranak. Document yang diorang nak pun banyak, then bagi kat Mabecs dulu untuk vet thru before hantar.

Then, gi bayar Visa Fees around RM7 ke 8 K (ikut rate terkini) kat Alliance Bank only. The next day baru boleh submit application and resit bayaran for the 3 of us je untuk buat biometric print.

In the meantime kena buat medical check up for all of us. Yang ni nasib baik tak ada specific panel clinic, kalau tak lagi lah parah poket ai.

Ok, dah tak mau pikir pasal tu dulu, habis session kat situ we all gi USJ Taipan cari makan. En hubby suggest makan nasi beriyani Iran kat sini.


Kat luar kedai ni dia jual mangga Iran ni RM50 sekotak. Ada lah dalam 10 bijik kut. Sebelum makan teringin gak nak beli, bila dah kenyang..hmm...

Kitorang makan nasi beriyani ayam. Ayam dia dah letak siap2 dalam nasi tu. Nasi dia memang lembut dan gila kenyang. Ini kira untuk 2 orang makan je, tapi cukup untuk kitorang berempat.


Ini kira dia punya set lah, kuah dalca and salad sayur.

Hm..sedap tak Aliff??? Sedap...tapi Aliff tak suka mungkin sebab nasi dia agak berempah, asal suap nasik je, terus kunyah timun sambil nangis..hahaha...cian dia...

0 tengah makan stoberri:

Post a Comment