Wednesday, July 17, 2013

Pricey Lesson

Hmm....lesson learned..lesson learned. Padahal bukannya kali pertama pakai pun, anak dah masuk 4 pun, tak pandai2 lagi. Hik..hik...mungkin yang dulu2 tu cap ayam je so kena yang mahal pun pakai bedal je. Actually I'm talking about my Medela Freestyle yang sakit hari tu. Sekarang dah tak sakit. Dah pulih sepenuhnya sebab dah ganti spare part baru. What I mean by pricey lesson is the price for spare part je RM850 (bateri plus litar motor). Huhu....nanges keluar duit. Tu lah next time I will make sure that all part are dry before start pumping. If not air akan masuk thru tubing dan masuk ke dalam motor dan merosakkan motor and the battery.

Actually very simple cuma dulu2 pakai pump manual so memang tak de hal sangat. Lepas tu pakai Avent walaupun electric tapi takde tubing2 macam Medela ni. Again, dulu tak power pumping macam sekarang. Bila pakai Medela ni aku pun belasah je macam pakai pump yang lain, habis ler dah masuk air rupanya motor pump tu. 

Okay, setelah RM800 melayang, barulah pandai nak jaga betul2, kalau masuk hospital lagi huh..parah, rabak lagi poket. Itupun untunglah akak yang jual tu ada after sale service yang baik. Kalau tak, kena bayar lagi mahal kalau hantar kat Medela Service Centre sebab beli tak thru diorang kan.

Hmmm......kuranglah sikit bajet Raya tahun ni..:(

0 tengah makan stoberri:

Post a Comment