Tuesday, June 4, 2013

Our School Holiday Weekend

Huhu..cuti sekolah dah seminggu pun berlalu, cepat betul rasanya. Minggu ni dah nak masuk minggu kedua. Cuti2 sekolah ni bagi yang bekerja macam aku ni memang heaven lah sikit sebab kalau keluar lambat pun pepagi aku still boleh masuk ikut time. Kalau time tak cuti sekolah, jangan lah gatal2 nak lambat seminit, mau sejam tersangkut kat jalan.

Anyway, minggu pertama cuti ni kitorang memerap je kat rumah. Bebudak ni pun yang besar2 semua di export ke rumah kakak ipar sebab kakak iparku itu cikgu, maka cuti sekolah cam ni dia ada kat rumah and cousin2 bebudak ni semua ada kat rumah. Tu pun dah kira holiday lah untuk bebudak tu haha..bajet tul mak bapak ko nak. Bukan tak nak bawak berjalan, tapi mak pak masing2 banyak je acara dan cuti2 sekolah panjang ni memang dah sedia maklum semua tempat pun almost fully booked. A ba then, kitorang dah booked pun nak ke Pangkor minggu ni. Itu pun kerja last minit, nasib baik lah ada seketul bilik.

By the way, weekend hari tu aku decide nak main masak2 ngan bebudak ni. Dah lama diorang duk mengenen nak buat cookies and cakes ni cuma omak kau ni busy dengan order maka tertangguh2 lah projek untuk diorang ni. Since cuti2 ni ramai orang pun gi bercuti, maka free lah sikit mak kau ni. Kali ni pun bagi diorang buat cookies jugak tapi yang ceria sikit.


Si tenit Hana Marissa tu pun ado menyelit sebab baru bangun tido, belum bagi nenen lagi. Uminya tengah sibuk nak menyiapkan segala bahan bagai untuk kakak2 ngan abang nya yang dah tak sabar2 lagi nak mengukis.

Ni entah apa pesen lah bergambar si Aliff ni. Tangan nak letak kat dagu bagai.


Ok, kita kasi can semua orang timbang bahan masing2 ya, ikut turn. Kakak tukang tengok digital scale, dah cukup ke belum.

Hana Marissa yang kebosanan menunggu..bilalah nak nenen ni wakaka..

"Apa yang penting kerjasama"

"Satu untuk biskut, satu untuk Aliff...ee....Aliff makan M&M ni nanti..haha..."



Kusyuk nau lah masing2.

Ok, sila angkat tray masing2 ya. Bangga woo..dapat buat cookies sendiri.



Ini lah hasilnya, saya buat, saya makan paling banyak yay...haha....

Ok, sesi buat cookies minggu ni berjaya dengan hasil yang agak memeberangsangkan. Maybe next projek buat cupcakes pulak.


0 tengah makan stoberri:

Post a Comment