Thursday, August 12, 2010

Confession of a Baggaholic

Aku memang giler bag. Aku tak tau samada semua pompuan memang suka beli bag atau tak semua spesis yang sepesen ngan aku. Tahun ni je aku dah beli 4 bag. Tu pun masih ada lagi wishlist aku yang belum tertunai. Memula aku beli beg niLV Multicolour Ursula.

Memang bag idaman dan pojaan hati lah ni. Kononnya aku nak beli 1 bag for all ocassions. Boleh bawak gi opis, gi jalan-jalan. Tapi perasan aku je lah. Sah2 aku ni anak dah 3, kalau setakat gi opis tu tahan lagi lah, tapi kalau kuar jalan2 dengan 3 askar tu, tak ke calar beg aku ni. Dah le rabak poket aku nak beli beg ni. Sejak beli aku rasa baru 3 atau 4 kali je aku guna. Sayang beb. Pastu aku pikir, aku kena beli satu beg yang sesuai untuk gi opis je. Bag yang ni aku bawak gi jalan-jalan. So aku pun beli lah beg ni pulak:-

Pergh...santek kan? Kagum aku dengan diriku sendiri :)
Sejak dapat bag ni, aku pun belasah lah bawak gi opis. Tapi aku masih tak dapat beg yang sesuai untuk aku bawak kuar during weekend dengan 3 askar ku itew. So, aku beli bag ni pulak. Lama jugak dah mengidam bag ni:-

Ini kira beg idaman hati lah ni and kira pueh hati tul dapat memenuhi nafsu aku yang keberapa entah tu. Beg ni ada semua ciri2 yang aku nak. Tahan lasak, chic, modern, stylish dan bermacam-macam lah lagi kriteria yang aku sendiri tetapkan tuh. Tapi aku memang tak pernah puas. Yang ni fresh from oven, baru kuar nih. Beg ni dah lama aku usha tapi tak beli, tetiba ari tu gatal tul tangan mengorder from 1 of the online store di alam maya ni.

Oh tidak..., habis lari bajet aku tahun ni. Camana ni? Dalam pada tu, aku masih lagi menyimpan senarai beberapa ketul bag yang menjadi idaman kalbu:-

Adakah aku akan berpuas hati kalau aku dapat beli semua beg ni?????Aku pun tak tau.

0 tengah makan stoberri:

Post a Comment